Продължава издирването на предполагаемия убиец на 7-годишното дете от село Сотиря

ТОП новина

Все още не е открит издирвания предполагаем убиец на 7-годишното дете в сливенското село Сотиря. Засилено е полицейското присъствие в селото. Вчера през деня там беше убито 7-годишно момиче.

Детето е било открито край селото с множество травми по тялото, прието е в Спешна помощ около 14.00 часа, но в следствие на раните си е починало.

Главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов обяви на пресконференция, че все още не е открит. Към момента Мартин Трифонов е единственият заподозрян за убийството, съобщи главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов. Той е криминално проявен, лежал е за блудство в затвора.

“Саможив човек, асоциален тип. Семейството му е в много тежко материално положение. Не разполага с финансови средства. Няма работа. Не е завършил образованието си. Такъв тип човек е“.

Всички налични сили на полицията са включени в претърсването на периметъра, а очакванията са, че той не е могъл да напусне района, защото е нямал необходимата екипировка и пари. Правят се претърсвания и на вилите в района, които са започнали от снощи. Използват се и кучета, от които той има страх. Търсят го полицаи, пожарникари, „Гранична полиция“, включени са и военни полицаи. По-рано сливенската полиция разпространи снимка на издирван 21-годишния Мартин Стоянов от Сливен.

“Вече сме разпространили негови снимки. Тук местните хора всички го разпознават, знаят го кой е. Достатъчно както казах имаме сили, които са включени в издирването. Просто да ни уведомят веднага, за да може да реагираме“.

Заподозреният Трифонов вече е пуснат за национално издирване. Днес се очаква отново района да бъде облетян от хеликоптер

По първоначална информация заподозреният за тежкото престъпление е пиел пред магазина в селото, детето е отишло да си купи сладолед. Вероятно младежът е проследил жертвата си. Според полицията Стоянов е извършител на множество кражби във вилната зона в района.

Снощи хеликоптер е облетял района с термокамера.

По думите на Димчо Георгиев, кмет на Сотиря, Мартин е „затворен и некомуникиращ с хората човек“.

Момиченцето е живеело с баба си, родителите му работят зад граница. Детето е посещавало местната детска градина, която през август е в летен отпуск.