Иванчева: Тв кадри показват как следователка ни подхвърля парите

В десетката

„Вече можем да докажем, че сме невинни, благодарение на тв кадрите, които показват как следователка ни подхвърля парите от „подкупа. Едва сега успяхме да ги разгледаме“, заявиха подсъдимата екскметица на Младост Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова в специализирания съд.

Делото срещу тях достигна до втора инстанция, където се очаква да се види как е станало чудото с бизнесмена Ваклин, който твърди, че е дал парите, но няма как да ги докаже според данъчните им декларации, а службите съобщиха, че са му ги върнали.

Напомняме, че според неговите показания те никога не са му били искани от двете жени. Оказва се, че има кадри с пълен и празен кашон, както и пълен и празен джоб на слдователката Арабаджиева. Иванчева доказа и фалшифицирането на СРС по казуса, тъй като на записа, който прокуратурата датира към 23-то число, посредникът Петко Дюлгеров говори за ударената си кола. Фактът на удара обаче се случва чак на 31-во число и за това си има документи.

Двете жени дадоха още интересни факти. Например, оказва се, че една от съдебнте заседателки на първата инстанция по делото им е член на районната избирателна комисия в Младост. Тя обаче не е обявила навреме този конфликт на интереси. Според Иванчева поради тези пороци на делото е много възможно то да бъде върнато на първата инстанция.

Tagged