ВСС проверява зам.-главния прокурор Иван Гешев за конфликт на интереси

В десетката

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет е образувал проверка срещу зам.-главния прокурор Иван Гешев по сигнал на гражданско сдружение „Боец“ заради съмнителни връзки между жената, с която съжителства, и основния свидетел по делото „Иванчева“ – строителният предприемач Александър Ваклин.

Сдружението публикува документ, от който става ясно, че за да започне проверката по същество, ИВСС очаква от „Боец“ в 3-дневен срок да предостави информация, „подкрепяща изложеното в сигнала, като посочване на трите имена и адреса на лица, които могат да потвърдят твърденията, както и трите имена и адреса на лица, които могат да предоставят допълнителна информация за сочените нарушения“. В противен случай производството ще бъде прекратено.

Сигналът на „Боец“ е във връзка с разследването на сайта „Фрогнюз“, в което се твърди, че жената, с която Гешев живее на съпружески начала – Детелина Ханчева, е съдружник във фирмата „Отеа“ ООД, където си партнира с дружеството „М Консулт 95“ ЕООД, управлявано от Марио Кръковски. Последният е бил съдружник с Александър Ваклин в „МС Консулт 2004“ ЕООД до 23 март м.г., по-малко от месец преди показната акция срещу Десислава Иванчева. Именно Ваклин твърди, че отстранената кметица на район „Младост“ му е искала подкуп, заради което на първа инстанция беше осъдена на 20 години затвор.

Tagged