Симеонов: Време е за оставка на Борисов

Политика
Депутатите на НФСБ гласували против оставката на Делян Добрев

Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, в крайна сметка, неизбежно, възниква въпрос и за твоята оставка. Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на страната“. Така лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира поредната оставка в редиците на ГЕРБ, в лицето на Делян Добрев. Парламентът прие оставката на Делян Добрев като народен представител. Добрев напуска парламента, но остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Причина за нея стана медийна публикация, според която роднини на депутата са купували имоти в София на занижени цени.

Лидерът на НФСБ подчерта, че той и депутатите от партията му не са подкрепили поредната оставка. „Фокусът се насочва последователно върху отделни хора и се стига до това обезкървяване на това Народно събрание и няма как да отречем, че за това има заслуга и министър-председателя“, заяви лидерът на НФСБ. По думите му Бойко Борисов има основна заслуга за процеса, който върви в момента, защото приема оставки на килограм и демонстрира, че „не му пука за капацитета на парламента и изпълнителната власт“.   Делян Добрев е кадърен, отговорен човек. Изключителен специалист“, допълни още Симеонов. Според него по-скоро на Делян Добрев му е писнало, защото всеки си има предел на търпението. „Всеки, освен помиярите нямат предел на търпение. Много хора визирам“, допълни още Симеонов. Според него процесите в държавата ни приближават към времето на великата културна революция на Мао Дзедун, когато е разчиствал политическият елит точно с такива мерки и такива клеветнически кампании.

„Мисля, че се прекалява с тази кампания по разчистване на кадърни хора. В крайна сметка, когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия, хора, които са на ръководни длъжности, неизбежно възниква въпроса и за твоята оставка. Какво означава това? Това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Няколко оставки – да, но хора, които без всякакви причини са принуждавани да си подават оставка, че техните роднини имали някакви имоти, това е болшевизъм. Това е връщане на времената в първите дни след 9 септември“, допълни Симеонов.

Tagged