Мъри Стоилов пред подпис с руски гранд

Спорт

Станимир Стоилов на 90% си има нов отбор, след като с неизменния му екип Цанко Цветанов и Саид Ибраимов са уточнили важните неща около договора, твърди Блиц. Остават някои дребни детайли, които ще бъдат изчистени съвсем скоро. Очаква се в началото или в средата на месец май Мъри да подпише официално договора, който ще влезе в сила от следващия сезон.

Той щял да води клуб от руския елит и ще взима огромна заплата – нечувана за родните футболни стандарти.

Стоилов е вариант за треньор и на Фенербахче, където игра през 1992/1993 г. под наем от Левски. Тогава той разтрогна договора с турците, заради неизплатени суми и се върна в България, за да облече екипа на ЦСКА, а после се завърна в Левски.

Воден и от лошите спомени Мъри предпочел офертата на руснаците. Хасковлията, който е без работа, след като през януари бе освободен от националния тим на Казахстан, няма да бъде под напрежение в Русия. Край Босфора хем напрежението щяло да бъде по-голямо, хем турският гранд имал и други претенденти за поста и ако той изчака, можело да се размине и с двете оферти. При всяко положение Стоилов няма да има проблеми в Русия с адаптацията и с езика, след като постигна сериозни успехи като треньор в Казахстан с Астана и с националния тим. Преди дни Мъри обяви нееднократно, че засега не предвижда да продължи като треньор в България, въпреки че често е спряган да се върне и да поведе Левски.

Най-вероятно е българинът да поеме гранд от Москва. Най-зле от тях е Динамо, който се бори да не изпадне, докато ЦСКА (40), Локомотив (39) и Спартак (36) се борят за второто и трето място с Краснодар (41), които осигуряват участие в Шампионската лига заедно с първенеца. Лидер е Зенит СП с 46 т.

Tagged