Боил Банов: Къде ще учи детето ми, докато стане ясно, че ме заляха с помия?

Политика

Министърът на културата обяви, че го атакува ОПГ с подправени записи

Схемаджии и изнудвачи от малка организирана престъпна група нарече министър Боил Банов мъжете, направили записите в кабинета му през 2016 г., които разпространи журналистът и депутат от БСП Елена Йончева вчера.

Записите са направени от двама души – Ангел Ангелов и Иво Костов, заяви Банов по Нова тв. И обясни: „Един работи вътре в администрацията, други – отвън. И така се печелят проекти“ по повод обвиненията на левицата, че е ощетил държавата с около 700 000 лева, спестявайки неустойката, която фирмата изпълнител на проекта за Ларгото трябвало да плати на държавата за забавяне.

„При мен действат през трети лица. Изпращат ги, за да ми кажат, че ако не направя нещо, което искат, ще ме съсипят, ще ме унищожат, ще ми разгонят фамилията”, обясни Банов. Той бе категоричен, че разпространеният от БСП запис е „подправен, нагласен и тенденциозен”.

„Това е страшна, непроверена помия: хванаха едни изнудвачи, взеха от тях една помия и ми я блъснаха на мен. Инфантилна стратегия… Интересно ми е дали Йончева се познава с тези изнудвачи. Но много лошо удари в мен, защото аз не съм точно политик, експанзивен съм и не съм се научил да гълтам такива неща”, коментира още министърът. И допълни, че цялата информация, която има по казуса, ще предаде на прокуратурата.

Жална ни майка на всички, ако социалистите така ще печелят избори и ще управляват държава. Да посягаш на министъра на културата по този грозен начин означава да посягаш на цялата култура”, каза още Банов. Той категорично заяви, че проектът за Ларгото е „добре изпълнен и законосъобразен”, въпреки че се случил доста трудно.

Министърът каза още, че оставката му може да се счита за депозирана. Той поличил подкрепа от премиера Бойко Борисов, който го посъветвал „да не се предава”. 

„Само питам на мен къде ще ми учи детето, докато тече проверката на прокуратурата, докато стане ясно, че всичко е помия“, запита Банов.

Tagged