Ремонт на ул. „Николай Коперник“ променя маршрута на автобус 72 в столичния кв. „Гео Милев“

В десетката ВАЖНО ТОП новина

Ремонт на ул. „Николай Коперник“ в столичния квартал „Гео Милев“ променя от днес маршрута на автобус 72. Строителните дейности затварят за движение района около парка за два месеца. Ремонтът ще струва на Столичната община 1,6 милиона лева.

От тази сутрин на улица „Николай Коперник“ в участъка между улиците „Гео Милев“, „Манастирска“ и продължението ѝ в „Атанас Узунов“ до улица „Калиманци“ е затворена за движение заради ремонта на пътното платно, тротоарите и осветлението. Това ще наложи промяна в организацията на движението, съобщи заместник-кметът Ангел Джоргов:

„Живеещите и работещите в района ще имат достъп, разкрива се временна спирка на кръстовището на „Иван Щерев“ и „Николай Коперник“, както и една временна спирка долу при 109-о училище, където всъщност ще бъде обходният маршрут на автобус 72.

Така ще приключи и последният етап от ремонтите в квартала, а с това и благоустрояването на района, каза още Ангел Джоргов:

„Изграждат се изцяло нови тротоари в участъка между „Манастирска“ и улица „Гео Милев“, където сега има паркирани коли по тротоара са предвидени за изграждане 33 паркоместа, ново улично осветление, нова канализация, нови настилки и цялата улица, както я започнахме преди 2 години да е изцяло ремонтирана след около 2 месеца“.