Бойко Борисов обвини Асен Василев за невъзможността да влезем в еврозоната от 1 януари 2024 г.

В десетката ВАЖНО Европа и Светът ТОП новина

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев, в качеството му на бивш финансов министър в кабинета „Петков“, като основен виновник България да не може да влезе в еврозоната от 1 януари 2023 година.

В интервю за bTV Борисов заяви:

„Две години, когато ГЕРБ беше „изчегъртан“, нямаше го, две години не намериха време да променят тези закони с пълното си мнозинство и останаха последните два дни (на парламента), за да кажат, че ГЕРБ е виновен. Няма да им търпя повече лъжите – нито аз, нито партията. Две години Асен Василев „помпаше“ инфлацията по чудовищен начин. Той работи целенасочено, за да не влезем в еврозоната“.

Борисов също така обяви, че е знаел за списъка ‘Магнитски 2″ преди публикуването му. Пред bTV бившият премиер обясни, че е бил три пъти в американското посолство.

„Аз бяха в американското посолство и в сряда, и в петък, и в понеделник. За пет дни – три пъти, защото ние имаме много партньорски неща да свършим. Сиреч – три пъти с американците, два пъти с англичаните и един път с германската посланичка. Повече какво да ви кажа“.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че след изборите на 2-ри април няма да се отказва от мястото си в Народното събрание и ще стане депутат.