Ева Майдел: Една историческа седмица за ЕС е към края си

ВАЖНО Вкусно Европа и Светът Политика

Българският евродепутат Ева Майдел споделя:

„Една историческа седмица за ЕС е към края си – Европейският парламент беше домакин на украинския президент Володимир Зеленски.

Зеленски благодари на всички европейци за огромната подкрепа досега. Благодари и за помощта, която оказваме на украинските бежанци, за децата, които бягат от руския обстрел. Той поиска най-вече политическа подкрепа, която дава ясен знак както на украинците, така и на Кремъл, че Европа няма да изостави нападнатата Украйна. Това означава повече лидерство и смели решения, а не налагане на вето за повече санкции например. Защото Украйна се защитава от най-голямата антиевропейска сила в съвременния свят и води тази война за всички демократични общества в Европа.

Посещението на Зеленски съвпадна с това на българи от Хасково, Монтана, Кюстендил и София, които бяха в Брюксел по моя покана.

Също тази седмица по моя покана, представители на софтуерната компания Технологика представиха свои проекти за използване на изкуствен интелект за предотвратяване на природни бедствия и управление на кризи пред над 150 институции и бизнес организации в Брюксел.

Срещнах се и с изпълнителния зам.-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който отговаря и за еврото. Влизането в Еврозоната е гарант за стабилност и качество на икономиката ни. Настоящата политическа нестабилност в България е добра почва за кампании, които искат да отдалечат страната ни от по-задълбочена европейска интеграция. Затова му предложих инициатива, с която да намалим притесненията на хората от евентуално необосновано покачване на цените от търговците.“

Източник: Фейсбук страницата на Ева Майдел