Времето до събота: Сутрешни мъгли, следобедно слънце и градуси до 15

В десетката ВАЖНО ТОП новина

През нощта и утре преди обяд на много места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево време. През нощта ще е почти тихо, минималните температури ще са предимно между 0° и 5°.

В четвъртък ще духа слаб до умерен югозападен вятър и с него дневните температури ще се повишат с 3-4°, максималните ще са предимно между 11° и 16°. В София минималната ще е около 2°, а максималната ще е около 12°.

Сутринта на много места по Черноморието видимостта ще бъде намалена. През деня ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще бъдат 12° – 14°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода ще е 9° – 10°.

Сутринта над планините облачността ще е значителна, а по билата ще е мъгливо. Пред деня ще е предимно слънчево. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра – около 4°.

В петък и събота ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад – в петък ще се усили в много райони до умерен, на отделни места в Дунавската равнина и Горнотракийската низина и временно силен, а в събота ще отслабне, по-късно през деня и ще стихне.

В петък сутрешните температури ще са по-високи – минималните в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°, в отделни котловинни полета, защитени от вятъра ще остават до около 0°; там ще има условия и за намалена видимост и ниска облачност. Дневните температури ще се понижат с 1-2 градуса и максималните ще бъдат между 9° и 14°.

В събота сутрешните температури в по-голямата част от страната ще са около нулата, дневните – предимно между 6° и 11°.