Влакът от Варна за София се запали край Плевен, пътниците са евакуирани

В десетката ВАЖНО ТОП новина

Пожар – в локомотива на композицията, е възникнал в бързия влак от Варна за София на няколко километра след гара Пордим, Плевенско. Влакът е бил спрян, а пътниците са евакуирани от вагоните.

Инцидентът е станал на спирка Гривица, между гарите Пордим и Плевен. Машинистите са забелязали гъст черен дим, излизащ от машинното отделение на локомотива. Веднага е повикан противопожарен екип.

Всички пътници са били изведени безопасно. Няма пострадали, увериха от БДЖ.

Няма пострадали при пожара във влака, потвърди за БНР кметът на плевенското село Згалево, където е спряна композицията.

В момента на мястото са екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Инцидентът е станал около 15:40 часа днес. 

„Бързият влак № 2612 от Варна за София престоява от 15:42 ч. в участъка между гарите Пордим и Плевен поради забелязан дим от силови кабели на втори тягов двигател в машинното отделение на локомотива. Локомотивната бригада е реагирала своевременно, като машинистите са използвали два пожарогасителя и са подали сигнал на тел. 112“, съобщиха от БДЖ.

И още: „В композицията пътуват около 100 души, които от съображения за сигурност са изведени от влака със съдействието на превозния персонал. Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак до гара Плевен, откъдето пътуващите за София ще се придвижат с международния бърз влак № 463 от Русе за София“.

Движението на другите влакове в този участък не е засегнато.

При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака, отбелязват от БДЖ.