Кметът на Якоруда е открит мъртъв

В десетката ВАЖНО ТОП новина
Кметът на Якоруда Нурадин Кафелов е открит мъртъв с огнестрелна рана в главата. Тялото му, което е открито около 16:30 часа днес, е било в лек автомобил по пътя за курортната местност Трещеник, но не се уточнява дали е служебен или личен.

Към момента не е ясно зали става дума за убийство или кметът сам е сложил край на живота си.  Нурадин Кафелов е имал лично оръжие и разрешително за ползването му.

Версиите, по които се работи, са две – убийство и самоубийство.  Към момента по-вероятна изглежда втората версия – за самоубийство, тъй като автомобилът, в който е било открито тялото, е бил заключен отвътре, а ключовете са били на таблото.

Тази вечер оперативна група от София е на мястото на инцидента и работи, за да сравни намереното в автомобила оръжие и следите от огнестрелната рана. Може обаче е имало и натиск и заплахи, довели до трагичния инцидент и решението за самоубийство – за това намекнаха от Главна прокуратура.

Според източници за БНР преди фаталния изстрел Кафелов е стрелял 2 пъти в телефона си. Не е известно какви разговори е водил тогава, но този факт вероятно е причината разследващите да не изключват, кметът да е бил принуден или склонен да посегне на живота си.

Според разказаното от местни жители през последните дни хора от семейството на Кафелов са се оплакали, че към него са били отправяни заплахи.

Окръжната прокуратура е поела разследването, на мястото на инцидента е заместник-районният прокурор Костадин Чилев. Образувано е досъдебно производство.

В Якоруда също има много полиция и се провеждат процесуално-следствени действия.

Припомняме, че срещу кмета на Якоруда Нурадин Кафелов още от лятото се водят 2 разследвания. Той беше обект на разследване от КПКОНПИ за конфликт на интереси и даване на обществени поръчки на хора от най-близкото му обкръжение.

Преди да стане кмет Кафелов беше в ръководството на КФН.  Той е бил три мандата кмет на Якоруда с едно прекъсване.