Двама шофьори са заснети в София да карат със 164 км/ч

В десетката ВАЖНО ТОП новина

24 часов контрол на скоростта по столичния булевард „Фритьоф Нансен“ осъществява „Пътна полиция“. Това става с помощта на камера, разположена на булеварда.

До момента в София са заснети двама водачи, шофирали със скорост 164 километра в час, съобщи комисар Радослав Начев, заместник-началник на „Пътна полиция“ в СДВР.

„134 км/час на бул. „Черни връх“ при ограничение 50 км/ч, засечени след началото на наредбата, разпоредена на 12 август от вътрешния министър Иван Демерджиев за засилен контрол на безопасността на движението“, поясни заместник-началникът на „Пътна полиция“ в СДВР, комисар Радослав Начев.

По думите му контролът върху безопасността на движението ще се осъществява от Охранителна полиция, Териториална полиция, като ангажимент имат и колегите им от Криминална полиция.

„За установените нарушения тепърва ще се търсят водачите, шофирали съответните автомобили. Глобите предвидени за превишаване на скоростта са 3 месеца лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, глоба от 700 лв. до превишение на скоростта от 50 км над ограничението, като за всеки следващи 5 км глобата е 50 лв.“, разясни Начев.

Така шофьорът, карал със 164 км/ч на „Ботевградско шосе“, ще има глоба от 1250 лв. и 3 месеца лишаване от право на управление.

Над 9 хиляди са засечените нарушения на скоростта в София между 12 и 18 август.

„Служителите на Столична дирекция на вътрешните работи са заснели 9211 превишения на скоростните режими. Издадени заповеди за принудителни административни мерки за отнемане на свидетелства за управление и свидетелства за регистрация на МПС са 156. Общо установените нарушения за тази седмица по Закона за движение по пътищата са 2614. Отнетите свидетелства са 88, отнетите регистрационни табели са 52. Общо са извършени проверки за употреба на алкохол и упойващи вещества – 1191, като са съставени актове за употреба на алкохол на 25 водачи, а на 12 други за управление на МПС след употребата на наркотични вещества“.