Пак маски в автобуси, болници, аптеки, дрогерии и социални заведения в Пловдив

В десетката ВАЖНО На доктор ТОП новина

Със заповед РЗИ въвежда нови противоепидемични мерки  за Пловдив и областта  От утре до 22 август 2022 година в лечебните заведения, аптеки, дрогерии и обекти за предоставяне на социални услуги ще се влиза с маски за лице.

Предпазните средства стават задължителни и за пътуващите в градския транспорт. Въвежда се  дистанция от най-малко 1,5 метра между посетителите в обектите с обществено значение, търговски или други обекти.

Работодателите трябва да организират провеждането на противоепидемички мерки в работните помещения като проветряване, дезинфекция, инструктаж на персонала за лична хигиена, както и да създадат  организация за дистанционна работа, където е възможно.

В детските заведения и социалните заведения се въвежда сутрешен филтър за недопускане на лица с клинични симптоми на COVID-19.

От РЗИ уточняват, че временните противоепидемични мерки, ще бъдат променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация на територията на Област Пловдив.

Припомняме, че от днес Регион  Пловдив мина в етап 1 по разпространение на КОВИД със заболеваемост 177 на  сто хиляди души.