Започва ремонт на тунела към „Люлин“

В десетката ВАЖНО ТОП новина

От днес в София започва основният ремонт на тунела към жилищния комплекс „Люлин“, който трябва да продължи до февруари догодина.

Спира се и движението на трамвай №8, като се разкрива временен автобус, който да го замести. А автобус 56 ще спира на ухото на трамвай Номер 10 на бул. „Ал. Стамболийски“.

За шофьорите движението през тунела ще е затруднено, но няма да бъде спирано от днес, а от понеделник.

От 25 юли движението ще е двупосочно в лентата за движение в посока квартал „Люлин“, а в обратната ще бъде спряно напълно.

Платното за движение ще бъде от страната на район „Илинден“, от страната на „Красна поляна“ ще бъде затворено. Там ще бъде ограничена и скоростта, със знаци ще бъде определено движението, така че трябва да се внимава да не се случи катастрофа. Хубавото е, че сега започва отпускарският сезон и да се надяваме задръстванията да не са толкова големи, но предполагам, че когато хората се върнат от почивка, задръстванията ще се повече. Тунелът ще се освети много хубаво, вентилационната му система ще бъде подменена“, заяви пред БНР кметът на район „Илинден“ Иван Божилов.

Според живеещи и работещи в района на тунела ремонтът ще затрудни трафика:

„Перничани идват на работа в София, минават през Суходол и през тунела. То още септември месец ще е адско, като започнат учениците. Алтернативният маршрут е през Сливница, но то и там ще се запуши доста, защото е ясно, че без ремонт няма да стане. Ще ни е трудно, но ще го преодолеем“.