Авто Юнион и Ауто Италия откриха в София първия в страната салон на руската марка лекотоварни автомобили GAZelle NN

В десетката ВАЖНО ТОП новина

София, 26 ноември 2021 – Водещият автомобилен холдинг в България – Авто Юнион АД, част от Еврохолд България АД, и дъщерното му дружество Ауто Италия ЕАД, откриха вчера в София първия шоурум и сервизен център в страната на руската марка лекотоварни автомобили GAZelle NN, собственост на водещия руски производител на лекотоварни и тежкотоварни машини – ГАЗ (Группа ГАЗ/GAZ GROUP).

GAZelle NN e най-новият модел на ГАЗАуто Италия е дилър на марката за София, като предлага различни версии на машината – товарни, пътнически, шаси кабини и други.

Автомобилният салон на ГАЗ в София беше открит на официална церемония на 25 ноември в присъствието на руския посланик – Н.Пр. Елеонора Митрофанова, директорът по износа на ГАЗ – Леонид Дългов, и представителите на българския партньор на руската компания. Шоурумът е разположен в бизнес центъра, в който се помещава Ауто Италия и автомобилният холдинг на Еврохолд (София 1592, бул. “Христофор Колумб” 43). “Целта ни е да докажем големия потенциал на руските товарни машини на ГАЗ. Стартирахме продажбите още през септември и вече сме реализирали 140 автомобила, като до края на годината очакваме техният брой да достигне 200. Дългосрочно целим 50% пазарен дял в сегмента”, заяви при откриването Милен Христов, член на съвета на директорите на Авто Юнион.

 

Машините GAZelle NN са оборудвани с германски дизелов двигател, разработен от Volkswagen и са сертифицирани за ЕС, като покриват високите изисквания за вредни емисии на стандарта Евро-6. Проектирани за тежките условия по пътищата в Русия, товарните автомобили на ГАЗ се отличават с изключителна надеждност и издръжливост. В допълнение, те имат модерен дизайн и са снабдени с редица съвременни технологии и удобства. GAZelle NN са най-атрактивно ценово позиционираните модели в своя сегмент (повече техническа информация за тях може да бъде открита в уебсайта на Газ България и този на Авто Юнион).

“Сред големите предимства на руските товарни автомобили на ГАЗ са отличното съотношение цена-качество, както и  бързите доставки. Поръчките за GAZelle NN се изпълняват веднага, без каквито и да било забавяния. Недостигът на нови лекотоварни автомобили на световния пазар, породен от дефицита на чипове не засягат руската автомобилна промишленост по никакъв начин”, коментира Милен Христов.

 

Авто Юнион АД и Eврохолд България АД

Авто Юнион АД обединява инвестициите на Еврохолд България АД в автомобилния сектор. Автомобилният холдинг предлага на българския пазар 9 марки автомобили, 3 марки мотоциклети и мотопеди, 4 марки масла, смазочни продукти, течности и 1 бранд решение за горива. Сред по-известните марки са: Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Opel, Mazda. Еврохолд България АД е водеща финансова и енергийна група с дейност в региона на ЦИЮИЕ и държави от бившия СССР. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията, търговията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Еврохолд обслужва над 7 млн. клиенти и има над 6 хил. служители в 14 държави. Холдингът е собственик на Евроинс Иншурънс Груп АД (ЕИГ), една от големите независими застрахователни групи в ЦИЮИЕ и страните от бившия СССР. ЕИГ предоставя пълния спектър от застрахователни продукти в областта на общото и здравното застраховане, както и животозастраховането. Базираната в България група развива дейност в 13 държави, като притежава дружества в България, Румъния, Северна Македония, Украйна, Грузия, Русия и Беларус. ЕИГ предоставя услуги още в Гърция и Полша, като извършва и нишови операции в Испания, Италия, Германия и Великобритания. Групата обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители.    

www.eig.bg www.eurohold.bg www.avtounion.bg 

 

Группа ГАЗ (GAZ GROUP)

Группа ГАЗ е най-големият производител в Русия на лекотоварни и товарни превозни средства, автобуси, двигатели и над 500 вида специални превозни средства. Групата е един от водещите производители в Европа в сегмента на лекотоварни автомобили. Продукцията на компанията се изнася в над 40 държави.

https://gazgroup.ru/