Мъжът, заплашил с убийство Ива Митева, е бил задържан в компютърен клуб в Стара Загора

В десетката ВАЖНО ТОП новина

Мъжът, обвинен, че е заплашил с убийство председателя на парламента Ива Митева и на когото Софийският районен съд наложи домашен арест, е бил задържан вчера в компютърен клуб в Стара Загора.

Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, пред който прокуратурата протестира освобождаването от ареста на Любомир Яков.

Още при гледането на първоначалното задържане на Яков стана ясно, че той не живее нито на постоянния, нито на настоящия си адрес в Стара Загора. Съдът посочи в определението си да изтърпява домашния си арест в дома на баба си.

Служебният защитник на мъжа – адвокат Боримир Цанов, разказа пред съда, че след като напуснал ареста, му казал, че тръгва към селото на баба си, както и че има 13 лева. Повече не са се чували, защото обвиненият, че по e-mail е заплашил с убийство Ива Митева, нямал телефон.

След полицейска проверка, разпоредена от СГС, е установено, че Любомир Яков е задържан от ГДБОП.

В късния следобед той ще бъде доведен в Софийския градски съд, който трябва да реши дали да уважи искането на прокуратурата мъжът да бъде върнат в ареста или да остане на свобода.