Кирил Петков: Получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада

В десетката ВАЖНО ТОП новина

Като спазвам принципа за пълна прозрачност на действията ми като министър на икономиката в служебния кабинет и поради нестихващите интерпретации в средствата за масова информация, Ви предоставям копие от волеизявлението ми за отказ от канадско гражданство, подадено на 21.04.2021 г.

Това се посочва в специално изявление на икономическия министър Кирил Петков по повод темата за неговото двойно гражданство.

Миналият петък получих потвърждение, че не съм гражданин на Канада, посочва още г-н Петков.

„Канадските власти ме уведомиха, че документите, удостоверяващи този факт, са изпратени към Посолството на Канада в Румъния, от където могат да бъдат взети от мен. С това смятам за приключени всички спекулации и дебати относно двойното ми гражданство“.

„България е моята родина и аз, както и досега, ще продължа да защитавам интересите на всички честни български граждани“, заключва Кирил Петков.

Заради неяснотата дали Кирил Петков е бил с двойното гражданство – българско и канадско, към момента на назначаването му за министър, ГЕРБ-СДС се обърнаха към Конституционния съд с искане за установяване на противоконституционност на указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство.