Браншът награди Недялко Чандъров за цялостен принос

Бизнес и Икономика В десетката ВАЖНО ТОП новина

Призът “За цялостен принос в развитието на българското застраховане“ – 2021 получи Недялко Чандъров, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп”. Наградата връчи Бойко Атанасов, председател на КФН.

За 23-та поредна година Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи своите национални персонални награди за 2020  и 2021 г. на най-заслужилите експерти и професионалисти в секторите застраховане и осигуряване. Отличените със специални призове бяха представени от проф. д.ик.н. Нено Павлов, председател на фондацията.

Потърсихме наградения за „цялостно творчество” Чандъров, за да му честитим високото отличие. Безспорно призът го е зарадвал, но бил най-щастлив от факта, че оценката му е присъдена от неговите колеги от другите компании.

Кой е приносът му, който най-много цени, попита го „БАНКЕРЪ”. Недялко Чандъров отговори, че едно от най-важните неща, на които държи, са добрите отношения с клиентите, служителите и колегите му.

И малко хумор. Проф. Нено Павлов му честитил наградата и го го помолил съвсем насериозно: „ Недялко, ще разрешиш да чета в лекциите си пред студентите твоята автобиография?”. Ама тя е публично известна, има я на сайта на компанията, която ръководя, засмял се Чандъров.

Проф. Павлов обаче явно е искал „правата върху нея”…

С наградата „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване” за 2021 г. беше удостоен доц. д-р Бисер Петков, а наградата му връчи Лазар Лазаров, зам.-министър на труда и социалната политика.

Със същия приз за 2020 г. беше отличен Мирослав Маринов, изпълнителен директор на ПОК ”Доверие” АД.

Своите награди за 2020 г. в същата категория получиха проф. д-р Стоян Проданов, изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД и ръководител на катедра „Финанси” в Стопанска академия “Д. А. Ценов” – Свищов и Петър Аврамов, зам.- председател на Съвета на директорите на ЗД ”Евроинс” и председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД.

С наградата „За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането“ – 2021 г. беше отличена Моника Минкова, зам.-председател на управителния съвет на БАЗБ и регионален мениджър RENOMIA България. Призът й връчи доц. д-р Григорий Вазов.

Носител на приза в тази категория за 2020 г. е Михаил Антонов, управител на застрахователен брокер „АВВИ” ООД.