Заповед на здравния министър за удължаване на мерките срещу Covid-19

В десетката ВАЖНО На доктор ТОП новина

Служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров заповяда удължаване на срока на действие на противоепидемичните мерки до 31 юли, се вижда на сайта на министерството. До тогава остава в сила изискването за носене на маска в закрити обществени места, както и на открито при струпване на хора и когато не може да се спазва необходимата дистанция.

Провеждането на всички културни и спортни мероприятия на закрито, както и посещенията в заведения, клубове и детски центрове се допуска при използване на 50 процента от капацитета им.

От днес, 27 май, от Република Румъния у нас, без да предоставят документи, свързани с Covid-19,  могат да пристигат всички български и румънски граждани, сочи заповедта на Министъра на здравеопазването.

Временно се забранява влизането в България на хора, които не са български граждани и нямат статут на постоянно пребиваващи у нас, които пристигат от Индия, Бангладеш, Непал, Мианма, Бутан, Шри Ланка, Пакистан, Малдиви, Бразилия и държави и територии в Африка.

10-дневна карантина ще е задължителна за българите, които пристигат от тези страни, както и за гражданите със статут на постоянно, дългосрочно или продължително пребиваващи в България.