Добавката от 50 лева към пенсиите е гарантирана и за месец април

Бизнес и Икономика В десетката ВАЖНО ТОП новина
Добавката от 50 лева към пенсиите е гарантирана и за месец април, съобщи министърът на финансите Кирил Ананиев, който днес посети манастира „Св. Архангел Михаил” край брезнишкото село Билинци. За изплащането на добавката за един месец от бюджета се заделят 106 млн. лв., добави министърът.

Министърът на финансите подчерта, че правителството е поело ангажимент 50-те лева добавка да се изплащат на пенсионерите до края на извънредната епидемична обстановка, която на този етап е до 30 април.

Макар че се намираме в изключителна ситуация от гледна тока на пандемията, ако тя продължи, правителството е в своите правомощия да удължи това изплащане. В този момент възрастните хора имат нужда от допълнителна помощ, свързана и с лекарства, и с по-големи трудности в изхранването. Това са хората, това са нашите родители, баби и дядовци, които заслужават. Те са изнесли голяма част от изграждането на държавата и мисля, че това е един добър жест за тях, посочи министърът, като подчерта, че този жест в никакъв случай не е предизборен. Средствата са предназначени за потребности, които хората имат.

Министър Ананиев, заедно с областния управител на Перник Емил Костадинов присъства на отслужения тържествен водосвет в изцяло реновираната църква в Билинския манастир. В реконструкцията на храма са инвестирани 560 000 лв. по Програмата за развитие на селските райони.

По време на посещението на министъра бе даден и символичен старт на изграждането на пътя до Билинския манастир.