Полицията алармира: Изпечен измамник лови жертви с обещания за справедливост и парични компенсации (И екс ченгета в схемата на Калоян Господинов – Скандални подробности)

Новини

Полицията алармира за поредния нагъл измамник, който се възползва от отчаянието на хората, за да открадне парите им. Въпросното лице целенасочено си търси наивници, които да залъже със сладки приказки и обещания и в крайна сметка просто да опразни портфейла и банковите им сметки, без да им свърши никаква работа.

Името на измамника е Калоян Господинов, който буквално прави бизнес с незавидното положение, в което са изпаднали куп българи. И си позволява да търгува с надеждата им да получат възмездие.

Схемата му е безкрайно проста – Господинов търси хора, които по един или друг начин са били ощетени от фирми и институции. След като се свърже с тях, включва целия си арсенал от добронамерено поведение и будеща доверие усмивка, за да ги убеди, че ще им помогне да си потърсят правата. И не само това. Той обещава, че ще осигури най-добрите възможни адвокати, които да защитят интересите им.

Целият този театър е подплатен с дружелюбната визия на отговорен човек, знаещ какво прави. Всичко това цели да приспи бдителността на потенциалните ужилени, които лесно се оставят да бъдат убедени, че господинът наистина го е грижа за интересите им. Дори и тези, които все пак проявят някакви съмнения, бързо биват разубедени, най-вече заради забележителните му манипулативни способности. С чиято помощ Господинов ги убеждава да действат така, както им каже той.

Не ставайте жертва на цирковете и убедителните му думи! Под будещия доверие външен вид и блага усмивка се крие закоравял измамник, чиято единствена цел е да опразни протфейла ви.

Каква е схемата на Господинов? Той обещава на жертвите си, че ще им помогне да бъдат компенсирани за загубите си, причинени от фирма или институция и справедливостта ще възтържествува за тях. Естествено, „услугата“ му не е безвъзмездна и е доста солидно платена. Пари, които измамникът настоява да получи предварително. Често прибира сумата чрез подставено лице. И, както се досещате, с това всичко приключва.

Жертвите, имали нещастието да му повярват, не получават нито справедливост, нито пък виждат отново „добронамерения“ Господинов и парите си. Схемаджията не е сам в престъпните си далавери. Той действа в комбина с екс ченгета, от които получава информация. Понякога използва дори отявлени лъжи при срещите си с хората, като целта му е една – да демонстрира пред жертвите си, че разполага с много и солидни връзки, за да му се доверят по-лесно.

Срещу измамника вече са започнали куп проверки от страна на вътрешна сигурност на МВР и икономическа полиция към СДВР. От където призовават и гражданите за съдействие. Всеки, който има информация за въпросното лице Калоян Господинов и схемите му, незабавно да подаде сигнал на 112 или в най-близкото РУ.

Органите на реда предупраждават всички, които по някакъв начин са се сблъсквали с него, да бъдат особено внимателни, тъй като измамникът предпочита да насочва лъжите си към хора, които нямат големи познания в сферата.

В никакъв случай не се подвеждайте да предоставяте личните си данни, копия от личните си документи или платежни карти на Господинов, алармират от СДВР.

Въпросното лице е окачествен като високорисков индивид, маркиран от Икономическа полиция и подлежащ на чести проверки и „профилактика“ от страна на съответните служби.