Пазете се от това лице! Калоян Господинов лъже, че защитава правата на ощетени от фирми, а краде парите им (Всичко за наглата му схема)

Новини

Нагъл лъжец търси наивници, за да се възползва от отчаянието и положението им. Става въпрос за лицето Калоян Господинов, който буквално е създал бизнес от незавидното положение, в което се намират не малко хора у нас. И търгува с надеждата им да получат възмездите или поне някаква справедливост.

Схемата, която е измислил, е изключително простичка, но безкрайно ефикасна. Той търси лица, които са били ощетени от фирми или институции. И със сладки приказки и поведение, будещо доверие, им обещава, че ще им помогне да си потърсят правата. Като гарантира, че ще им осигури най-добрите възможни адвокати, които да защитят интересите им.

Дружелюбната му визия и широка усмивка успява да приспи бдителността на жертвите му, които се оставят да бъдат убедени, че казусът им може да бъде разрешен в тяхна полза. Дори и да се намерят такива, които да проявят някакви съмнения относно намеренията на Господинов, бързо биват разубедени, най-вече благодарение на изключителните му манипулативни способности. С които измамникът убеждава отчаяните си „клиенти“ да правят точно това, което иска той.

Не позволявайте будещият му доверие външен вид и думи да ви подлъжат! Под тях е скрита същност на безскрупулен измамник, чиято единствена цел е да открадне парите ви!

Как всъщност действа Господинов? Той омайва жертвите си с обещания, че справедливостта за тях ще възтържествува и те ще бъдат компенсирани за загубите си, причинени от фирма или институция. Разбира се, срещу тази си „услуга“ той иска да му бъде заплатено предварително, като сумата е повече от респектираща. Често използва подставено лице, за да прибира парите. И с това всичко приключва. Наивниците, имали лошия късмет да му се доверят и да му платят, остават с пръст в уста. Защото не получават обещаната справедливост. Нещо повече, не виждат повече нито „добронамерения“ Господинов, нито парите си.

Разбира се, измамникът не върти сам подлата си схема. Той действа в комбина с бивши полицаи, които го снабдяват с информация. В някои случаи си позволява да действа дори с отявлени лъжи, чиято цел е една – да подведе жертвите си, че разполага с много и солидни връзки и обещанието да защити правата им ще бъде изпълнено.

Завлечените с пари от Господинов се множат буквално с всеки изминал ден и не е чудно, че срещу него вече са започнали редица проверки от страна на вътрешна сигурност на МВР и икономическа полиция към СДВР. Органите на реда призовават и гражданите за съдействие.

Всеки, който има информация за лицето Калоян Господинов или се е сблъсквал със схемите му, нека подаде сигнал на 112 или в най-близкото РУ. От полицията предупреждават още, че измамникът често насочва атаките си към хора с малки познания в сферата, за да се сигурен, че ще ги излъже по-лесно.

От пресцентъра на СДВР предупреждават още да не се подвеждате и да предоставяте личните си данни, копия от личните си документи или платежни карти на Господинов. Който е окачествен като високорисков индивид, маркиран от Икономическа полиция и подлежащ на чести проверки и „профилактика“ от страна на съответните служби.