Форум КЛЮЧ за по-добри училищни тоалетни

В десетката

Днес от 19.00 часа на страницата на Форум КЛЮЧ ще се излъчва на живо поредното онлайн издание, което е посветено на проект за промяна на училищните тоалетни в София.

„Проектът е свързан за осъвременяване на тоалетните в училище и много хора ни подкрепиха“, това посочи в предаването „Хоризонт до обед“ Деница Шилигарска от инициативата „София избира децата“ за смелата идея за промяна на училищните тоалетни на територията на столицата.

„КЛЮЧ Unplugged е импровизирано събитие под формата на интервю с поканен интересен гост. Забавно е и е отворено за въпроси от всички присъстващи онлайн. Опитваме се да покажем човека зад каузата. Питахме родителите дали биха посъветвали децата си да седнат в тоалетните в училище и видяхме, че темата е много значима за тях. Включително и за учениците. А в днешното време на пандемия дезинфекцията и чистотата е още по – важна“, посочи още Шилигарска.

„КЛЮЧ като форум се опитва да показва хората с каузи у нас, за да запалим и други хора да действат и да се мотивират“, коментира темата и Александър Куманов от Фондация „Четиридесет и две“, който ще е водещ на дискусията.

„Най-важен е личният пример, за да се случват добрите неща,но това може да стане чрез промяна на мисленето и доверие между хората“, смята Куманов.

Събитието е част от проект „Каузи с глас и лице“, реализиран с подкрепата на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд „Активни граждани“.