Пребиха възрастни хора за 20 лева

В десетката ВАЖНО ТОП новина

92-годишна жена и 61-годишен мъж от шуменското село Велино са били жестоко пребити тази нощ. Побоят е бил нанесен от трима мъже, които са влезли в къщата им с цел грабеж, но са намерили само 20 лева. Само за няколко часа извършителите били издирени и арестувани. Това съобщиха директорът на Областната дирекция на МВР в Шумен ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Изяснено било, че в жилището на 92-годишната жена от Велино са влезли непознати, като единият от тях отправил заплахи с нож към 61-годишен мъж, който живеел на адреса. Нанесен му е побой. Влезли и в друга стая, в която спяла възрастната жена, ударили я няколко пъти в областта на лицето. От 92-годишната и 61-годишния мъж, който полагал грижи за нея, поискали да им бъдат дадени всичките пари, с които разполагат. В къщата, в която жената живее при тежки битови условия, „апашите“ намерили 20 лева. Взели парите, напуснали имота и поели в неизвестна посока.

Установено било, че побойниците са пристигнали с такси във Велино и са се прибрали също с такси в Шумен. Открит е таксиметровият шофьор, който е дал показания.

Извършителите са арестувани след бързи оперативно-издирвателни мероприятия. Това са 27-годишен мъж от Нови пазар, 23-годишният му брат,  20-годишен с постоянен адрес в областния град и 44-годишен, също от Шумен. Единият по-късно бил освободен, след като станало ясно, че не е участвал в нападението.  Всички са рецидивисти с много присъди.