София с план за инфраструктурни проекти за 120 млн. лева

В десетката ВАЖНО ТОП новина

Намерението на Столичната община да изтегли заем от 120 милиона лева за изпълнение на 10 основни и 5 допълнителни проекта за подобряване на инфраструктурата в града беше поставено на обществено обсъждане.

„Почти всички участници се обединиха около това, че за София е важно да се влагат обществени средства в стратегически инфраструктурни обекти – част от вътрешния градски ринг на столицата, зелен, еко трамваен транспорт, връзка с тангентите и със софийския Околовръстен път. Наред с тях ще се извършват основни ремонти и ново изграждане на други обекти. И съм оптимист, че за този петгодишен  срок тези 10 обекта са реализуеми“.

Това каза заместник кметът по строителството Ангел Джоргов. Според него за по-малко от 5 години може да се стане свързването на 10 булеварда във вътрешен ринг и така трафикът от центъра да бъде извеждан към Околовръстния път.

Плановете включват още изграждане на Зелен ринг на столицата, довършване на булевард „Тодор Каблешков“, ремонт на булевард „Копенхаген“ и ремонти на релсови трасета.

Предстои решение на Столичния общински съвет.