С реновирана база Спортната академия откри учебната година

В десетката ТОП новина

С реновирана база Националната спортна академия „Васил Левски“ посрещна първокурсниците при откриването на учебната година.

Въпреки ограниченията, наложени от епидемиологичната обстановка, ръководството на Академията започна учебната година с изпълнена програма за реконструкция и модернизация на важни обекти от инфраструктурата и цялостния облик на НСА– Многофункционална спортна зала, Аула Максима, ПУСБ „Проф. Иван Стайков“ на Витоша, ПУСБ „Проф. Никола Хаджиев“ на Боровец, плувен басейн на НСА – „Мадара“, общежитие блок 15.

От днес студентите ще имат на разположение обновени зали, съблекални, нова библиотека, подобрено информационно обслужване, нови програми за обучение, които създават възможности за работа в извънредни условия, разширени възможности за специализация, включително и по програма „Еразъм“ в чужбина.

В изпълнение на актуалните противоепидемични мерки студентите от трите факултета се срещнаха с академичното ръководство и Студентския съвет разпределени в отделни потоци.

За всеки един от потоците, в реновираната Аула Максима, беше организирана официална церемония, на която проф. Николай Изов – ректор на висшето училище, връчи книжките на студентите – изявени спортисти и на тези приети с най-висок бал.

Тази година във факултет „Спорт“ личат имената на над 30 световни и европейски шампиони и медалисти. Първокурсници са Андрей Жеков (волейбол), Стефани Кирякова и Теодора Александрова (худ. гимнастика), Стефани и Габриела Стоеви (бадминтон), Николай Михайлов и Живко Миланов (футбол), Димитър Кузманов (тенис), Йоана Илиева (фехтовка).