Жена е загинала при инцидент с джет в морето край Балчик

В десетката ТОП новина

Окръжната прокуратура в Добрич ръководи започналото разследване на инцидент с джет, при който е загинала млада жена.  На място е следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич. Образувано е досъдебно производство.

Инцидентът е станал в събота в морето източно от централния плаж в Балчик. Сигнал за него е подаден  на спешния телефон 112 на 22 август вечерта.

47-годишният Красимир Н. управлявал собствения си джет, на който се е возела 27-годишната А.Б. Поданали на далян с рибарски мрежи. При преминаването през даляна, който не е бил обозначен,  от джета пада и загива на място 27-годишна А.Б. 47-годишният Красимир също е пострадал. Настанен е в болница. Животът му е  извън опасност.

Днес следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Добрич е извършил оглед на местопроизшествието. Джетът е изваден от морето. Установено е, че далянът за улов риба започва от края на буната и продължава на около 90 метра навътре в морето. Изпратено е запитване в Изпълнителната агенция по рибарство за собственика на даляна, на който липсват задължителни маркировки и обозначения. Разпитват се свидетели, които са видели инцидента на централния плаж в Балчик.