До 100 полета на седмица ще изпълнява „Wizz Air“ от летище Варна

Бизнес и Икономика В десетката ТОП новина

100 полета на седмица ще изпълнява голяма нискотарифната авиокомпания от летище Варна, девет са новите дестинации, вече има и трети самолет на авиокомпания, базиран на аеропорта, което не може да не ни радва- това заяви директорът на летището Димитър Костадинов. Той обясни, че общо 21 са дестинациите на авиокомпанията, което е добър знак и за туризма в морската столица. Въпреки това обаче, загубите от кризата с коронавируса, не може да се покрият до края на годината, каза още директорът на летището:

„Двадесет и една дестинации до Европа с възможности за целогодишен транспорт е нещо което не се е случвало на летище Варна. Деветте нови дестинации са Прага, Баден-Баден, Карлсруе, Залцбург, Барселона, Атина, Хановер и Франкфурт Хан. Всеки самолет който е базиран допълнително на летище Варна ни носи допълнителни възможности за бизнес и свързаност. Това са около сто човека, които и за авиокомпанията и за летището и за търговците ще бъдат ангажирани по обслужването за една година.

Миналата година по това време имахме около един милион пътника, а в момента са около 260 хил души., което е 1/4 от трафика на летище Варна. Няма как през останалите месеци този трафик да бъде наваксан. Нашите надежди са свързани с редовния трафик, стига разбира се, да няма повече рестрикции, допълни директора на аеропорт Варна“.