Не се очакват резки промени в цените на стоките в супермаркетите

ТОП новина

Не се очакват резки промени в цените на стоките в супермаркетите, това коментират от някои от големите вериги магазини у нас. Забавяне на част от доставките има, но то е в следствие на пропускателните режими на границите.

“Няма преустановени доставки на стоки. Дари в определени моменти има някакво забавяне на доставките, нашите процеси се реорганизират така, че клиентите да не усетят тези забавяния”, коментира Гергана Димитрова – ръководител корпоративни комуникации на една от големите вериги за хранителни стоки в страната.

По думите ѝ завишено пазаруване е имало в първите дни след обявяването на извънредното положение.

Магазините се проветряват и дезинфекцират по няколко пъти дневно, а всички служители носят ръкавици и маски. Персоналът на свежите витрини, вече работи и със защитни шлемове, а възрастните се подпомагат от асистенти, които им носят покупките, обяснява Диана Димитрова – мениджър връзки с обществеността в друга голяма верига за хранителни стоки.

По думите на Диана Димитрова от предлаганата стока се внася незначителна част. Доставчиците на веригата също не са преустановили вноса от други страни. Има проблем с доставки на техника от Китай, както и вносъг на някои почистващи препарати с дезинфекциращ ефект от Румъния.

“С основните хранителни стоки нямаме проблем на този етап”, допълни тя. По думите ѝ е възможно да има известно забавяне на доставките на плодове и зеленчуци, заради контрола по границите, но на този етап така се планират доставките, че крайните потребители да не усетят липса на продукти.

Представителите на големите вериги магазини призовават клиентите да пазаруват отговорно, на не по-малко от 2 м. разстояние.

Чуйте повече в репортажа на Александра Илиева в звуковия файл.

Радио София продължава да събира мнения за политиката на големите хранителни търговски вериги. Очаквайте продължение.