Борисов разговаря по телефона с Нетаняху за коронавируса

Европа и Светът

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с израелския си колега Бенямин Нетаняху.

В разговора, който се проведе по молба на израелския министър-председател, Нетаняху отбеляза, че търси връзка с лидерите на всички близки държави във връзка с разпространението на COVID-19, съобщи правителствената пресслужба.

Борисов подчерта, че проблемът засяга много страни и затова е от огромно значение действията за справяне със заболяването да са координирани.

„Различните държави имат свои опит и познания, затова ако обединим усилия и споделим ефективни мерки, ще можем да се справим в битката със заболяването още по-добре“, заяви Борисов пред Нетаняху.

Израелският премиер предложи на българския си колега провеждането на видеоконференция в неделя, в която освен двамата, да участват също канцлерът на Австрия Себастиан Курц, президентът на Кипър Никос Анастасиадис, премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис, министър-председателят на Унгария Виктор Орбан и др.

В хода на разговора премиерът Борисов заяви, че медицинските власти в България прилагат всички необходими и доказани мерки срещу заболяването.