Съмнение за коронавирус в Стара Загора

ТОП новина
Украински гражданин е настанен в Клиниката по инфекциозни болести в Стара Загора със съмнения за коронавирус, съобщи БНТ. Пациентът е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари. Резултатите от изследванията му се очаква да станат ясни по-късно днес.
До над 68 500 нараснаха случаите на заболяването в Китай. На жителите на провинция Хубей, където възникна опасната зараза, вече е забранено да напускат домовете си, освен в извънреден случай. По един човек от домакинство може да напуска сградата на три дни, за да купува провизии. Влиза забрана и за ползването на частни превозни средства, като изключение има за доставчиците на стоки от първа необходимост. Според официалните данни, броят на новите заразени в Хубей намалява, а този на възстановилите се увеличава.
Около 40 граждани на САЩ на борда на поставения под карантина круизен кораб в Япония са дали положителни проби за наличие на новия коронавирус, предаде ДПА.
Те ще бъдат настанени в болници в Япония, каза в интервю за телевизия Си Би Ес директорът на Националния институт по алергии и инфекциозни болести. „Хората, които проявяват симптоми, няма да могат да се качат на самолета за евакуация“, обясни той. Останалите ще бъдат върнати у дома.
Министерството на отбраната на САЩ каза, че пасажерите от кораба, който е поставен под карантина до пристанището в Йокохама от 3 февруари, ще бъдат евакуирани с два самолета на японското правителство.
В Германия приключи 14-дневната карантина на около 120 души, върнати от Китай.