Борисов за изказването на Радев: Пряка намеса в независимостта на властите

Политика

Президентът не е избирал правителството, за да свали доверието си от него – така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на държавния глава Румен Радев, че сваля доверието си от кабинета.

„Той не ни е избирал, как ще свали нещо, което няма“, попита риторично Борисов и допълни:

„Все едно аз да кажа: „Свалям доверието от кмета“ – какво му пука на него, той си е спечелил изборите, та ще му свалям доверието или ще го качвам“.

„Това е пряка намеса в независимостта на властите – точно обратното на това, което винаги е говорил.

Откъде-накъде ще се коментира по такъв начин едно управление от няколко политически партии, спечелили изборите по законен начин? И днес социологическите агенции, всички – и червени, пембени, дават, че ГЕРБ е първа политическа сила“, посочи още премиерът.

„Само преди няколко дни той даде изключително висока оценка на правителството, а днес сутринта подписах писмо до мене от него да му дам Емо Караниколов за мероприятие. Това беше към 11.00 часа. Декември месец той правеше политически изказвания и аз му казах, че повече за мен той не е президент като обединител, защото разединява нацията“, довърши Борисов.

„Ние нямаме некъде пресечни точки, освен безсмислените консултативни съвети, на които никога нищо не се е решило, така че даже ще ме облекчи“.

Отклоняване на вниманието

Премиерът коментира, че президентската реакция вероятно е насочена да отклони вниманието от разпространените от прокуратурата данни за разговори на президента и негови подчинени.

„Защото прокуратурата е опасно я да атакуваш най-вероятно и затова си търсиш друг враг, да отклоняваш….“.

В звуковия файл чуйте интервю с премиера Бойко Борисов, който направи инспекция на строежа на водопровода между село Мало Бучино и Перник.