Двама са задържани за убийството на 18-годишно момиче от Галиче

ТОП новина

Двама души са задържани за съпричастност към убийството на 18-годишната ученичка във врачанското село Галиче.

И двамата имат криминални регистрации, съобщиха за „Хоризонт“ източници от МВР. До момента обаче няма категорични доказателства, които да сочат кой точно е убиецът на момичето. Работи се по всички версии по случая.

По рано стана ясно, че умишлено убийство е версията, по която работи прокуратурата. Засега не се съобщава информация относно мотивите за престъплението.

18-годишното момиче беше намерено убито рано тази сутрин в двора на бащината си къща във врачанското село. Сигналът за открито тяло е подаден около 8.40 часа. На място бяха изпратени екипи на полицията и бързата помощ. По първоначални данни няма следи за проникване с взлом в къщата.

Убийството на 18-годишното момиче потресе Галиче. Местните хора недоумяват, защото познават абитуриентката в селското училище като скромно момиче, обясни кметът Страхил Стоянов:

„За хората това е трагедия. Такова нещо, младо дете, момиче, учило е в селото, кротко дете, майката и бащата са разведени, бащата и братът на момичето са в Англия. Повечето дни е пребивавало при чичо си“.

Поради неизвестни все още причини през нощта момичето е било само́ в бащиния си дом, който се намира в ромската махала в покрайнините на селото.

Тялото ѝ е намерено тази сутрин в двора на къщата от роднина. Според местни хора той е в шок от видяното, защото е било голо и с прерязано гърло.

Засега разследващите запазват мълчание относно предполагаемия извършител. Кметът на Галиче Страхил Стоянов коментира:

„Много, много са. Всеки един може да е, но според мен, не е от нашето село, защото ние нямаме такива хора“.

През целия ден криминалисти от София и Враца работиха на местопрестъплението. Образувано е досъдебно производство, а оперативните действия са под ръководството на прокуратурата.