Отведоха министър Нено Димов за разпит

ТОП новина

Около 13:30 ч. днес служители на МВР и прокуратурата изведоха министъра на околната среда и водите Нено Димов от сградата на ведомството.

Той беше качен в микробус на прокуратурата и отведен.

Няма информация министърът да е бил задържан.  

Димов е изведен от МОСВ без белезници и по собствените му уверения не е бил задържан. По неофициална информация след няколкочасовия обиск в кабинета му той е отведен за обиск в дома му.

Също по неофициална информация разследващите са и в дома на бившия областен управител на Перник Ирена Соколова.

От прокуратурата отказват да уточнят какъв точно е процесуалният статут на Димов, на Соколова и на шефа на ВиК Перник Иван Витанов, който по информация на „Хоризонт“ е задържан за 24 часа.

Пред „Хоризонт“ говорителят на главния прокурор Сийка Милева каза, че по-късно днес ще бъде разпространено прессъобщение с подробности.

По-рано днес главният прокурор Иван Гешев заяви, че образуваните преди време дела за непредприети действия за предотвратяване на водната криза в града в Перник вече са обединени в едно мегаразследване и то се води от спецпрокуратурата.

Обиски и разпити се извършват днес в Перник и София заради водната криза в Перник. В сградата на МОСВ има служители на Специализираната прокуратура.

От сутринта във ведомството се провежда заради водната криза в Перник и заради лицензите на фирмите за внос на боклук от чужбина. Проверката е разпоредена лично от Иван Гешев.

На няколко пъти служителите на реда вадиха от сградата документи и компютърни носители.