Тони-Ан Сингх от Ямайка бе коронясана за „Мис Свят 2019“

Шоу

23-годишната Тони-Ан Сингх от Ямайка беше коронясана снощи за „Мис Свят 2019“ на церемония в Лондон и заяви, че иска да използва титлата си, за да работи за „устойчива промяна“ за жените и техните деца, предаде БТА.

Второ място спечели тъмнокожата французойка Офели Мезино, а трето – представителката на Индия Суман Ратасингх Рао.

Конкурсът тази година се върна в британската столица, където през 1951 г. беше коронясана първата „Мис Свят“ – шведската манекенка Кики Хокансон. Домакин на юбилейния 70-и конкурс догодина ще бъде Тайланд, предаде ТАСС.

Победителката получи короната миналогодишната лауреатка, мексиканката Ванеса Понсе де Леон. За четвърти път представителка на Ямайка печели престижното състезание.

Победителката е студентка по психология, посочва Франс прес. Ройтерс допълва, че тя има образователна степен от щатския университет на Флорида.

По повод победата си Тони-Ан заяви:

„Искам да кажа на всички момичета по света: Вярвайте в себе си. Знайте, че заслужавате да сте такива каквито искате да бъдете и че сте способни да реализирате мечтите си. Тази корона не е моя, тя е на всички вас“.

По време на състезанието Тони-Ан трогна публиката с изпълнение на песента на Уитни Хюстън I Have Nothing, посочва Ройтерс.