Блъснато от джип момиче почина в София, друго е в болница

В десетката

14-годишно момиче е починало на път за болницата, след като тази вечер е било блъснато от джип със софийска регистрация на столичния  бул. „Никола Вапцаров“ в района след кръстовището с ул. „Атанас Дуков“, посока към Телевизионната кула. Инцидентът е станал в района след кръстовището в платното в посока към „Цариградско шосе“ – в участък, обозначен със светофарна уредба.

Сигналът е постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ в 19:13 ч. Изпратени са две линейки. Първата е пристигнала на място в 19:38 ч.

На път към болница „Токуда“ едното дете е починало.

Другото момиче –  на 13 години, е настанено в „Пирогов“. От болницата съобщиха за „Хоризонт“, че то е с фрактура на крайника, но е в съзнание. Правят му се изследвания, за да се установи има ли други наранявания.

Движението по платното към Телевизионната кула е временно е спряно.

Автомобилът и шофьорът са на мястото на инцидента. Направената проба с дрегер е отрицателна. На мястото има и патрули на Пътна полиция. Предприети са процесуално-следствени действия.

8-годишно дете е блъснато от лека кола минути преди 22 ч. в близост до ж.п. прелез край Нови Искър. Детето е откарано в болница с опасност за живота. На място са изпратени екипи на полицията. Изясняват се причините за инцидента.