Тази вечер ще бъдат запалени светлините на Коледната елха на София

В десетката

Тази вечер в 18 часа ще заблестят светлините на Коледната елха на София, намираща се в парка пред Националния дворец на културата . След това небето над столицата ще бъде озарено от празнична заря.

На запалването ще присъства и кметът Йорданка Фандъкова:
„Вярвам, че всички хора наред със злободневните теми се готвят и се радват за това, че сме в навечерието на Коледните празници. Разбира се нашият град по традиция се украсява доколкото е възможно – и улиците, и площадите, а и по традиция каним всички, особено децата да присъстват на запалването на Коледното дръвче, което посадихме при реконструкцията на площада“.

Преди това от 17 часа ще бъде дадено началото на празнично тържество с участието на Дядо Коледа. В него ще се включат и най-малките от съставите на Българското национално радио – вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова.

А през деня – от 11 до 14 часа ще се движи ретро трамвай по маршрут от  площад „Възраждане“ до пазара„Иван Вазов“ и обратно. Пътуването е безплатно, а актьори от театър „Сириус“ ще забавляват пътниците с песни и театрални етюди, както и ще подаряват книжки на децата.