Започна 25-ият благотворителен базар на Международния женски клуб

В десетката

Днес е откриването на 25-ия благотворителен базар на Международния женски клуб – София в Интер експо център. Тази година Клубът става на 30 години, предаде БТА. Сред гостите бяха американският посланик Н. Пр. Херо Мустафа и бившият български премиер Симеон Сакскобургготски със съпругата си доня Маргарита, предаде репортер на БГНЕС.

Тази година участват над 60 държави с щандове. Организаторите от Международния женски клуб ще подкрепят със събраните средства 30 социално значими каузи. Броят не е случаен – точно преди три десетилетие е учредена организацията.

Със събраните 389 000 лева от миналогодишния благотворителен базар са били подкрепени 30 проекта.

25-ият благотворителен базар на Международния женски клуб.

25-ият благотворителен базар на Международния женски клуб.

В зали 2, 3 и 4 на Интер експо център посетителите могат да зарадват себе си и близките си с ръчно изработени продукти, сувенири, ястия от различни национални кухни, характерни облекла и да се запознаят с различни културни обичаи.

През 2018 г. посетителите са били над 10 000, а тази се очаква те да са над 12 000.

Президентът на Международния женски клуб – София Албена Джоунс съобщи пред журналисти, че организацията предвижда и инициатива в подкрепа на Албания, която ще бъде обсъдена от борда на Клуба след приключването на базара в столицата.

Под голям флаг на американското посолство лично новият дипломат номер 1 у нас Херо Мустафа приемаше поздравления от десетките посетители, които се снимаха и разговаряха с нея.

„Това е прекрасно събитие и отлична инициатива за нас да се включим в благородната кауза“, заяви за БГНЕС американският посланик и призова всяка страна с посолство да се присъедини към събитието и да популяризират благотворителността.

“Събитието е чудесно, придава усещането за празничност, човещина“, заяви за БГНЕС и бившият премиер Симеон Сакскобургготски.

За тази година очакванията са средствата да надхвърлят размера на миналогодишните.