Мая Манолова ще иска касиране на изборите

ТОП новина

Инициативният комитет на Мая Манолова ще иска касиране на изборите. Пред БНР председателят на Инициативния комитет Никола Вапцаров обясни:

„Това е въз основа на нашата убеденост, че има манипулиране на вота, което се доказва първо с множеството сбъркани протоколи, после с множеството сигнали – над 25 сигнала за купуване на гласове, също така фактът, че социологическите агенции още от сутринта, в деня на изборите, нарушиха изборното законодателство и бълваха статистики, които бяха супер обезкуражителни и нереалистични, в това число и медии. Още от сутринта те бълваха 15-18% разлика и така се запази през целия ден, което обезкуражи много хора и манипулира реално резултата на изборите“.

Ще търсим съмишленици за касирането на изборите най-вече в обществото, заяви Вапцаров в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“ и добави:

„Ще се опитаме да докажем това наше твърдение първо в съда и второ – пред гражданите“.

В интервю за Нова телевизия вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че няма данни за грубо опорочаване на изборния процес. Дончев подчерта, че намерението за искане на касиране на изборите в София не ги притеснява, защото, цитирам, „Това е от компетенциите на съда“.