Чакат становище от „Закрила на детето“, за да изпишат от болницата децата от Кардам

На доктор

Все още неясни остават причините, довели до смъртта на деветгодишното момче и за тежкото състояние на 11-годишната му сестра, настанена за лечение в болница във Варна.

Събраните доказателства до моментане сочат за склоняване към самоубийство. В хода на делото е възможно досъдебнто опроизводство да бъде променено, информират от Районната прокуратура в Генерал Тошево.

Състоянието на по-тежко заболялото 11-годишно момиченце, настанено в болницата във Варна, се подобрява и няма опасност за живота ѝ. 7-годишната му сестра също е без опасност за живота, чувства се добре и е контактна.

Другите три деца от семейството все още са под лекарско наблюдение в добричката болница. Според лекарите те са напълно здрави. По думите на началника на педиатрията доктор Йовев, те ще бъдат изписани едва след като от Дирекция за закрила на детето са готови със становището си къде да бъдат настанени.

Разследват се всички възможни версии по случая, заяви наблюдаващият прокурор Йорданка Чанева.

„Надяваме се всички изследвания приоритетно да бъдат извършени, да имаме отговор на въпросите, които вълнуват не само медиите, но и прокуратурата естествено“.

В дома на семейството не са били открити лекарства или отровни вещества. Разпитани са и лекарите от Спешния център в Генерал Тошево, прегледали трите деца с оплаквания. От прокуратурата все още нямат писмените данни по случая от социалните служби и от Спешния център.

9-годишно момче от многодетното семейство почина по-рано, като се предполага, че децата са се натровили от храна, купена в местния магазин, а две от сестрите му бяха приети в болница в тежко състояние.