Работи се по всички версии за убийството на жената от “Младост“

ТОП новина

Полицията в София работи по всички версии във връзка с убийството на 46-годишната Станка Марангозова.

Тя беше открита застреляна в лек автомобил в столичния квартал “Младост 1“. Днес сутринта на мястото на инцидента беше извършен втори оглед.

46-годишната жена е била убита с един изстрел. Намерена е и гилза от оръжие на мястото. Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев обясни:

„Извеждаме абсолютно всички версии по убийството. Мотив не може да посочим, тъй като трябва да направим анализ на доказателствата и на данните, които ще съберем“.

Името на убитата Станка Марангозова е свързано с множество случаи на финансови измами. Тя има регистрации за този вид престъпления в МВР.

„Регистрациите са и за измами и 3-4 регистрациии има за несъстоятелност. Предстои много работа. Както оперативно издирвателни мероприятия, процесуално-следствени действия трябва да се провеждат“, обясни Хаджиев.

През последните години тя се е занимавала с инвестиционно посредничество и търговия на борсата. Срещу нея има образувани разследвания затова, че е измамила хора с големи суми пари.

Директорът на националната полиция главен комисар Христо Терзийски допълни:

„Назад във времето е имало срещу нея доста жалби и сигнали за измамени граждани или от измамени управители на юридически лица под предлог развиване на такива финансови операции, които да водят до много големи печалби. Най-общо казано вид пирамиди“

Марангозова е била открита от мъжа, с когото живее на семейни начала. Пристигналият на място екип на Спешна помощ е констатирал смъртта й.

Районът беше отцепен от полиция. Директорът на Столичната полиция старши комисар Георги Хаджиев обясни:

„В 20.48 ч. на телефон 112 имаме получен сигнал за простреляно лице пред бл. 18 в „Младост 1“. Създадена е организация, включително от колеги от Главната дирекция най-добрите криминалисти са на място, за да се опитаме да разрешим случая. Докладвано е както на Градска прокуратура, така и на главния прокурор, уведомен е министърът на вътрешните работи, главният секретар“.

Марангозова беше арестувана от ДАНС за финансови измами и пране на пари през 2011 г. След това беше пусната под домашен арест. По-късно се барикадира в апартамент и отказа да пусне съдебен изпълнител и полиция, които да въведат новите собственици. Името на Марангозова се свързва още с финансови пирамиди и фирми за инвестиционни посредничества.