Затруднен е трафикът към България през ГКПП „Дерекьой-Малко Търново“ и „Хамзабейли-Лесово“

ВАЖНО

По информация на турските гранични власти, потвърдена и от посещение на дипломатически служител от Генералното ни консулство в Одрин, на 29 септември 2019 г. ситуацията с трафика на ГКПП „Дерекьой –Малко Търново“ и  „Хамзабейли-Лесово“ към входа за България е усложнен поради срив в системата за обработка на документи на турските гранични пунктове. Това съобщава Министерството на външните работи.

Образували са се опашки от изчакващи автомобили и автобуси като са блокирани на входа към България. Понастоящем трафикът се обслужва ръчно като турските гранични власти ще заработят на максимален капацитет след отстраняване на техническия проблем.

Ситуацията с трафика на третия изход от Турция към България –  ГКПП „Капъкуле – Капитан Андреево“, към входа за България към момента е спокойна.

Генералното консулство на България в Одрин е в непрекъсната връзка с турските гранични и митнически власти и при необходимост има готовност да реагира. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обадят на:

Телефон: 0090 284 214 06 17, дежурен телефон в извънработно време в работни дни: 0090 533 7396140, дежурен телефон в почивни и празнични дни: 0090 533 6298164.