Телефонните измамници от Левски „удряли“ столичани от територията на Румъния

В десетката

Групата заподозряна в извършването на телефонни измамници, която бе разбита при спецоперация в град Левски, е работела предимно от територията на Румъния. Измамниците са използвали карти на мобилни оператори от северната ни съседка, съобщиха от прокуратурата и МВР.

Целта на измамниците са били основно възрастни жители на София, заяви началникът на сектор „Измами“ в Националната полиция Златка Падинкова.

„Групата действа на територията на цялата страна, но прави впечатление, че за периода на воденото разследване основно измамените бяха жители на столицата, като разбира се, има данни и за други населени места, но основно за концентрацията на тази група интерес представлява София, като включително на един от адресите беше намерен част от телефонен указател на София“, каза тя.

Заместник-директорът на Националната полиция Николай Хаджиев отчете намаление на телефонните измами в последните месеци.

„От началото на годината са извършени 459 престъпления спрямо 688 за същия период на миналата година, което е с 33% намаление. Процентът на разкриваемост за първите 7 месеца на тази година, то е 23 спрямо 14 за миналата година“, каза старши комисар Николай Хаджиев- заместник директор на Националната полиция.