НАП не откри несъответствие между декларирираните доходи и имуществото на на 21-годишния син на Бopиcлaв Capaфoв

В десетката

Националната агенция за приходите не откри несъответствие между декларирираните доходи и имуществото на на 21-годишния син на заместник главния прокурор Бopиcлaв Capaфoв.

Имотната проверка срещу заместник главния прокурор и директор на Националното следствие Борислав Сарафов е приключила, съобщиха по-рано от прокуратурата. Тя беше част от поредицата проверки, разпоредени от главния прокурор по т.нар. афера „Апартаментгейт“.

Сарафов беше проверяван по сигнал за придобити от сина му недвижими имоти на значителна стойност. Прокуратурата разпореди да бъде направена дънъчна ревизия на семейството на зам. главния прокурор. Тя е приключила вчера и несъответствия между декларираните и/или получени доходи и имущественото състояние на сина на Борислав Сарафов не са установени. Ревизията е обхванала периода 01.01.2015 – 31.12.2018 г.

Във Върховната касационна прокуратура все още не са постъпили резултати от други действия, възложени на НАП по проверки на лица, заемащи висши държавни длъжности, за придобити от тях недвижими имоти, уточняват от държавното обвинение. Една от тези данъчни ревизии е за терасата на бившия шеф на Антикоропупционната комисия Пламен Георгиев, за когото стана ясно, че поискал от Прокурорската колегия на ВСС да бъде възстановен като прокурор в Специализираната прокуратура.