Нинова атакува Жаблянов чрез Шаренкова

ТОП новина

Председателката на БСП иска да го отстрани от Изпълнителното бюро на партията

Председателката на БСП Корнелия Нинова започна атаката срещу депутата от БСП Валери Жаблянов. Целта е той да бъде отстранен от Изпълнителното бюро на партията. Причината за това е, че се е опитвал да се кандидатира за нейния пост на последния комичен конгрес.

Атаката срещу Жаблянов стартира близката до Нинова председателка на форум „България – Русия“ и член на Националния съвет на БСП Светлана Шаренкова. Пред БНР тя разкритикува отсъствието на Валери Жаблянов на провелото се преди няколко дни заседание на ПАСЕ, на което се решаваше въпросът дали Русия да бъде върната обратно в организацията.

„Русия е върната в тази международна организация благодарение на Франция, на Италия, Германия – на големите европейски държави. Защо България се ската? Защото България може би винаги закъснява и чака големите да решат“ – заяви Шаренкова пред БНР.

По думите й министър-председателят може би не е бил наясно с това, че България трябва да гласува на заседанието и не е дал своите указания.

„Моята претенция обаче е по отношение на партията, в която аз членувам – БСП и нейния представител в ПАСЕ Валери Жаблянов, който доколкото разбрах, просто не е отишъл на това гласуване, което е важно гласуване и партията е можела да бъде представена от другите двама представители – Анелия Клисарова и Явор Божанков, които са му заместници и представляват депутатския корпус на БСП“, обясни Шаренкова.

Според нея не е справедливо да се хвърля вина върху партията, тъй като БСП е първата европейска партия, която още 2014 година, на свой конгрес, е взела решение, че ще се бори против санкциите срещу Русия.

Tagged