Георги Марков: Без субсидии партиите получаваха по 2 млн. гласа

Политика

Съгласен съм субсидията за партиите да е 1 лев. Когато нямаше субсидии, за партиите бяха достижими 2 млн. гласа, а сега са мечта.  Това каза депутатът от ГЕРБ Георги Марков тази сутрин пред Нова ТВ.

„Когато нямаше партийни субсидии и хрантутене от държавата, хората не ходеха на мач, на кино и на театър, за да ни слушат във Великото Народно събрание. Защо сега парламентът е на това ниво? Защо депутат стана мръсна дума? Защо държавата ще хрантути партията БСП, за да стане парламентарна и от такава да стане извънпарламентарна и да ги няма 4 месеца в парламента? Защо хрантутим партии от по 1%, за да се събрат после 7 партии с по 1% и заради ниската избирателна бариера от 4% се вмъкват в парламента”, каза още той.

ЕНП няма да имат мнозинство в парламента. Нито Манфред Вебер, нито Франс Тимерманс ще бъдат избрани, поради простата причина, че в Европа има много натрупани проблеми, а те са част от проблема, прогнозира още Марков.

„Няма да има Европейски съединени щати – това вече е сигурно, защото 10 страни не го желаят. Според мен ще се отиде към компромис и вероятно Мишел Барние ще бъде председател на ЕК. Очевидно  е, че има криза на лидери в Западна Европа”, допълни депутатът.

Tagged