Кралев: Виновни сме всички за поражението от Косово, безкрайно наливане на пари да спре!

Спорт

Колко голям ще е новият национален стадион ще стане ясно есента, каза той

Виновни сме всички за това, че националите ни не играят добре и за поражението им от Косово в София. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ министърът на спорта Красен Кралев.

„Няма как да очакваме колективните спортове да са във възход като отношението към тях не е било адекватно от страна на държавата. Съгласен съм с Данчо Лечков, че проблемът е в работата на клубовете“, добави той.

„Аз съм бил близо 10 години президент на „Черно море“. Знам как се работеше с школите. Това не се е променило. Имаме дефицит на качествени треньори, които да работят в тях“, призна министърът.

„Факт е, че нямаме играчи в големите европейски първенства. Футболист номер 1 на България е резерва в клуба си в Италия. Трудно успява да пробие дори в един посредствен отбор като Каляри. Това показва, че нещо е сбъркано у нас в подготовката на футболистите“, добави той.

„Футболните президенти трябва да разберат, че футболът е бизнес, а само у нас е едно безкрайно наливане на пари. Нужно е да произвеждат футболисти, да обърнат внимание как се готвят децата и юношите в школите“, заяви Кралев.

Той разкри, че три терена се обсъждат за строежа на новия национален стадион, но отказа да посочи къде. „Ще ги предложим на правителството за обсъждане. Всеки си има плюсовете и минусите.
Яснота с какъв размер ще е стадиона ще имаме едва в края на годината, когато стане известно дали ще кандидатстваме за европейско или за световно първенство“, каза още спортният министър.

Tagged