Чевръсти български цигани направиха страшен удар в САЩ

Европа и Светът

Тримата са били арестувани от полицията в Гленвю след като колата им била спряна за проверка

Трима цигани са арестувани по обвинения за кражба от дом в чикагското предградие Найлс, където живеят много българи. Това не е първият сблъсък с полицията за 47-годишният Ачо Иванов и 50-годишният Дуро Иванов, които са обвинени в углавно престъпление за кражба с взлом и притежание на откраднати вещи. Срещу 18-годишният Али Моро има по-леки обвинения за притежаване на откраднати вещи, съобщава bg-voice.com.

В петък около 10 часа вечерта полицията получила обаждане от живеещ в Найлс, че от дома му липсват бижута на стойност $3,000, лаптоп и $700 кеш. Семейството не било в дома си около четири часа. Тримата са били арестувани от полицията в Гленвю трийсетина минути след оплакването за кражбата след като колата им била спряна за проверка. Вътре полицаите забелязали вещи, които приличали на описаните от кражбата в Найлс.

Засега не е ясен произхода на мъжете. Хора, които твърдят, че са техни съседи казват, че са цигани от бивша Югославия, но с тези имена биха могли да бъдат българи или македонци. Ачо Иванов има дълго полицейско досие – през 1997 г., още когато е 18-годишен, е арестуван от полицията в Скоки след като бяга от тях с ролери при опит за кражба с взлом. Тогава е изненадан от собствениците на къщата, които се прибират по-рано. Иванов удря мъжът преди да избяга.

През август 2015 г. полицията в чикагското предградие Нортбрук арестува Дуро Иванов заедно със Соня Иванов и Кати Константинов за опит за кражба с взлом. Те са освободени под гаранция и са им поставени електронни гривни за следене. Дуро Иванов пък е бил осовобедн предсрочно през юли 2017 г. по обвинения за криминално унищожаване на чуждаа собственост под $10,000, за което е бил арестуван две години по-рано. Углавните обвинения за кражба с взлом носят наказание от 4 до 15 години затвор и глоба до $25,000. Обвинението в притежаване на крадени вещи предвижда наказание от затвор до 364 дни и глоба от $2,500.
Tagged