Треньор на Кане Корсо: Кучетата, убили 39-годишния мъж, трябва да се умъртвят

В десетката
Собственикът на петте кучета, които разкъсаха 39-годишен мъж край село Владо Тричков, остава в арест. Междувременно домашните животни от породата Кане Корсо остават в приют на „Екоравновесие”.

Кучетата са в изолатори и са отделени едно от друго. От ветеринарната клиника обясняват, че към момента не проявяват агресия. Следствените органи все още изследват поведението им и какво ги е накарало да разкъсат човек.

„Това е една прекрасна порода, когато се отглежда правилно. Кучета, оставени на произвола на съдбата и които са недохранвани, създават много големи проблеми. Свободно гледани и пуснати – нищо добро не може да очакваме”, обясни пред bTV треньор на кучета от породата Кане Корсо.

По думите му недохранването отключва агресия у всяко куче, независимо каква порода е. Според него в този случай те са нападнали човека не заради храна, а за да затвърдят територията си. Той е на мнение, че кучетата трябва да бъдат убити, защото са много опорочени.

Друг треньор обясни, че когато кучетата имат лидер, те го следват. Когато обаче липсва такъв, те се обособяват като глутница и започват да завладяват територия.  „В този случай става въпрос за битка и победа. Те искат да са победители, за да видят всички, че са силна глутница. Кучетата са търсили сигурност”, обясни той.

Tagged